Publicatie en video’s

De DNA-dialogen maken gebruik van de lessen uit het Rathenau-rapport ‘In gesprek over het aanpassen van erfelijk DNA van embryo’s’ (verschenen 2 oktober 2019): https://www.rathenau.nl/nl/maakbare-levens/aanpassen-erfelijk-dna-van-embryos

  • Voor de DNA-dialoog ontwikkelde wetenschapsplatform NEMO Kennislink een aantal animatiefilmpjes, gebaseerd op de toekomstscenario’s uit dit rapport, bekijk de video’s hieronder.
  • De VSOP – patiëntenkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen – sprak een aantal patiënten over de mogelijkheid om het DNA van embryo’s aan te passen. Bekijk de video hieronder.
  • De christelijke patiëntenvereniging NPV – Zorg voor het leven filmde een aantal mensen op straat: waar denken zij aan bij ‘Kiembaanmodificatie’ en ‘Crispr-Cas9’? Bekijk de video hieronder.
These future scenario animations are also available in English, let us know if you are interested.

Zorg voor je kind al voor je zwangerschap begint – scenario: ‘Preventie in de kiem’

Gelijkheid begint in de genen – scenario: ‘In de kiem gelijk’

Nederland zegt nee tegen het aanpassen van Embryo-DNA – Scenario: ‘Zorg voor de kiem’

terug naar boven

De VSOP – patiëntenkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen – sprak een aantal patiënten over de mogelijkheid om het DNA van embryo’s aan te passen.

terug naar boven

De christelijke patiëntenvereniging NPV – Zorg voor het leven filmde een aantal mensen op straat: waar denken zij aan bij ‘Kiembaanmodificatie’ en ‘Crispr-Cas9’?

terug naar boven